Vad har män emot bokrean?

March 17, 2010  |  Uncategorized

När jag förra veckan via SnabbaSvar.se ställde frågan till Sveriges befolkning om huruvida de har handlat på bokrean eller inte framkom det att kvinnor har varit mycket duktigare på att besöka den och betydligt duktigare på att handla böcker, än vad män har varit. Visst, någonstans tycker jag mig ha läst om att kvinnor läser mera böcker än vad män gör. Dessutom fick vi i förmätningen av bokrean tidiga indikationer på att kvinnor skulle vara överrepresenterade bland köparna (läs mer om det här). Men att 65 % fler kvinnor än män skulle handla på bokrean 2010, det trodde jag inte.

En av följdfrågorna jag ställer mig är om bokhandlarna eller övriga boksäljande parter visste om detta och agerade på det. Inte vad jag vet. Konstigt. Som jag förstått det hela var bokrean 2010 karaktäriserad av hård konkurrens, inte bara bland konventionella handlare, utan även med internethandlarna på frammarsch. Det är sådan här information man då önskar att man är själv om känna till. Och tänka sig, allt man behöver är att ställa en fråga (precis, du tänker helt rätt – genom exempelvis SnabbaSvar.se ;-) )

Å andra sidan kan jag ha helt fel. Alla kanske visste om detta och drog fördel av informationen.

Slutligen vill jag ställa mig frågande till vad män egentligen har emot bokrean. Eller är det något annat som håller oss därifrån?

Hur som. Utan mera tankegångar presenterar jag diagrammet för er.

Share and Enjoy:
 • Print
 • Digg
 • Sphinn
 • del.icio.us
 • Facebook
 • Google Bookmarks
 • LinkedIn
 • Ping.fm
 • Posterous
 • RSS
 • StumbleUpon
 • Technorati
 • Tumblr
 • Twitter

Relaterade inlägg:

 1. 42% fler kvinnor än män kommer definitivt att handla under bokrean 2010
 2. Fortsatt mätning av bokrean 2010
 3. Bokrean 2010

Skriv en ny kommentar